Articles from Losseveter

Inschrijving 45e NN CPC Loop Den Haag geopend

Dé voorjaarsklassieker van Nederland vindt plaats op zondag 10 maart 2019. Traditiegetrouw start het evenement vanaf het Malieveld en lopen de deelnemers naar Scheveningen en weer terug naar de sfeervolle binnenstad.
CPC Loop Den Haag Foto: Luka de Kruijf
UITBREIDING PROGRAMMA
Na de introductie van de City Pier Night Walk in 2018, een bijzondere wandeling van het Malieveld naar de Pier op de vrijdagavond voorafgaand aan de NN CPC Loop Den Haag, zal er komende jubileumeditie weer een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het programma te weten: CPC4all.

Brooks breidt Energize-collectie uit met nieuwe modellen

Brooks lanceerde vorig jaar zijn eerste schoen met een tussenzool van DNA AMP: de Levitate. Het is een nieuw soort polyurethaan dat in samenwerking met chemieconcern BASF werd ontwikkeld. Het materiaal kenmerkt zich door een ongekende energieteruggave. Dit wordt bewerkstelligd door het polyurethaan (PU) te vatten in een huid van thermoplastische polyurethaan. Deze huid zorgt ervoor dat de zool niet horizontaal kan uitzetten. Alle opgeslagen energie van de landing wordt daardoor bij de afzet weer in verticale richting meegegeven.

Portret Europees marathonkampioen Koen Naert: passie en precisie

Getty Images for European Athletics
Kort na het 31-kilometerpunt sloeg Koen Naert toe en versnelde. Een lange solo van ruim 10 kilometer. Met een stoïcijnse blik en een constant beenritme. Geen emoties, geen onrust, maar een diepe focus. In zijn cocon naderde Naert stap voor stap zijn droomdoel: de Europese titel. De neuspleister die inmiddels half los zat, wiebelde half voor zijn oog maar Naert leek er geen last van te hebben. Zo diep zat hij in zijn focus.
familieman

Alleskunner Sifan Hassan gaat ook marathons lopen

Een paar dagen nadat ze bij haar debuut op de halve marathon meteen een Europees record neerzette in Kopenhagen (1.05.15), kondigde Sifan Hassan aan dat ze ook hele marathons gaat lopen. ,,Over een paar jaar, na de Spelen van Tokio”, vertelde ze bij de Beekse Bergen waar ze op 9 december aan het EK cross meedoet. Lees verder op AD.nl

Klokkenluider dopingschandaal in atletiek: “Russische schorsing opheffen zou catastrofe zijn”

Grigory Rodchenkov, de klokkenluider die het Russische dopingschandaal in de atletiek aan het licht bracht, heeft aan het Wereldantidopingagentschap (WADA) laten weten dat de opheffing van de Russische schorsing “een catastrofe” zou zijn. Het WADA beslist vandaag of de schorsing van Rusland opgeheven moet worden. Lees verder op DeMorgen.be

Een laboratorium om je pols

Voor veel hardlopers is het een niet weg te denken deel van het lopen geworden; het hardloophorloge. Onmisbaar zelfs? Ze kunnen al zo veel en dat wordt alleen maar meer. Wat kunnen we nog meer verwachten? En wat moeten we met al die informatie? We gingen op bezoek bij marktleider Garmin, op zoek naar antwoorden.
door Klaas Boomsma
Alleskunner

Urban Trail keert terug naar Eindhoven

Op zondag 9 december vindt de derde editie van de Eindhoven Urban Trail plaats. Het populaire evenement waar deelnemers langs, over en zelfs dóór culturele en historische gebouwen lopen, keert terug met een vernieuwend parcours. Nieuw dit jaar is dat het parcours ook ruimte biedt aan wandelaars. De inschrijving is vandaag geopend.

Hierdoor kunnen ‘wij’ zo lang hardlopen

Wetenschappers hebben ontdekt hoe het komt dat de mens zo lang achter elkaar kan hardlopen. In tegenstelling tot andere soorten missen wij een bepaald gen, waardoor we het qua uithoudingsvermogen winnen van alle dieren. Je kunt het je misschien amper voorstellen tijdens je hardlooprondje door het park, maar de mens kan zo lang achter elkaar hardlopen, dat hij daarmee dieren kan uitputten. Wetenschappers van de University of California San Diego hebben nu ontdekt hoe dat komt.

Ouders overleden UvA-student strijden bij Damloop tegen hitteberoerte

Vier jaar geleden overleed geneeskundestudent Arthur Fonville door een hitteberoerte, vlak na de finish van de Damloop. Zijn vader Joost is de drijvende kracht achter een onderzoek naar oververhitting. Dit jaar nemen tien lopers deel aan een experiment: ze nemen een temperatuurcapsule in tijdens de wedstrijd. ‘Oververhitting is echt een sluipmoordenaar.’ Lees verder op Folia.nl

Hardlopen in het Sprookjesbos: directeur van Efteling traint voor Singelloop Breda

Vroege bezoekers van het Sprookjesbos in de Efteling moeten niet verbaasd staan te kijken als ze een man in trainingspak voorbij zien rennen. Directeur Fons Jurgens oefent onder het toeziend oog van Langnek, Roodkapje en Doornroosje voor de Singelloop Breda. Tijdens deze hardloopwedstrijd wordt geld ingezameld voor Make-A-Wish. Dit goede doel laat wensen voor ernstig zieke kinderen in vervulling gaan.

Pages